7 324 079 лв. - това е общата декларирана сума, която

...
7 324 079 лв. - това е общата декларирана сума, която
Коментари Харесай

7 324 079 лв. - цената на предизборната кампания от 14 ноември

7 324 079 лв. - това е общата заявена сума, която 20-те партии и 7-те обединения са похарчили в акцията за парламентарните избори на 14 ноември 2021 г. 

Победителите " Продължаваме промяната " са вложили най-вече средства за пропаганда във вота - 1 860 970 лева. 

Сходна сума е вложена от " Демократична България " - 1 815 566 лева, само че за сметка на много по-слаб резултат от едвам 16 депутатски места. 

С три пъти по-малко разноски са се отчели от ГЕРБ-СДС (645 293 лева.), които останаха втора по величина парламентарна група с 59 национално представители. 

Това демонстрират систематизираните данни от уеб страницата " Отворен парламент " на Института за развиване на обществената среда. Ето по какъв начин наподобяват разноските на партиите за акцията на 14 ноември в детайлности: 



Разходите за медийни услуги съставляват близо 70% от всички изхарчени пари. Онлайн медиите и обществените мрежи са главният адресат на средства за тази акция.

Масовите прояви, за сметка на това, са коствали по-малко от 10 на 100 от средствата на политическите партии.

Средствата за интернет реклама към този момент доста надминават тези, отделени за частни малките екрани - 1 353 592 лева



Как наподобява подредбата на партиите, в случай че се обмислен получените от тях гласове по отношение на изхарчените пари за медийно покритие?

Ако цената за получен глас е симптом за успеваемост на акцията, то с висока могат да се похвалят от Движение за права и свободи и ИТН, показват от " Отворен парламент ".

Двете партии са отделили надлежно 39 стотинки и 76 стотинки за медийно отразяване, с цел да получат 1 глас. Партията на Слави Трифонов провеждаше медийната си акция главно в свързаната с нея 7/8 ТВ.  



Най-скъпите гласове са подадени за обединенията, разчитащи главно на медийни пакети, с цел да финансират своите акции - Български народен съюз-НД, Бригада, Пряка народна власт и други. “Цената на глас ” на тези партии доближава до 36 лева В множеството случаи тя е платена от страната поради опцията да се употребяват медийните пакети до 40 000 лева. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР